NIP Webinar met Dr. G.J. Kloens

Crisis vanuit Positief Psychologisch perspectief

30 april 2020

5 voorbeelden van hoe we COVID-19 kunnen inzetten als mogelijkheid om te leren en te groeien

Een NIP- Webinar door GZ-psycholoog Dr. G.J. Kloens

Op 24 maart 2020 werd vanuit quarantaine in Israël door GZ-psycholoog Dr. Gert Jan Kloens het artikel The Positive Impact of COVID-19 on Western Society gepubliceerd op het internet. De centrale boodschap in het artikel is de volgende:

“There exists, in nature and humanity, an astonishing range of powers to heal what has been harmed and mend what has been broken. The powers are embedded within life itself, with its creativity and capacity for self-renewal.”

Deze boodschap is afkomstig uit Jonathan Sacks’ nieuwe boek “Morality: Restoring the Common Good in Divided Times.” Het gedachtegoed van collega’s als Sacks is te vinden in de theorie en praktijk van de Positieve Psychologie. Deze discipline binnen de Klinische, Gezondheid en Sociale Psychologie, heeft inmiddels een waardige plaats verworven in ons vak. Thema’s als groei, altruïsme, empathie, sociale verbondenheid, hoop en optimisme, zijn kernthema’s.

Via het internet hebben veel mensen in de VS, EU en Israël kennis genomen van de inhoud van het artikel. Veel goede gesprekken zijn ontstaan. Vragen die mensen elkaar stellen zijn:

– Welke impact gaat deze crisis hebben op de wijze waarop onze samenleving is georganiseerd?

– Welke gevolgen heeft deze crisis voor mijn persoonlijke leven?

 

In dit webinar ‘Crisis vanuit Positief Psychologisch perspectief’ bespreekt dr. Kloens zijn artikel en de theoretische achtergrond van haar centrale boodschap. Hij zal een vijftal praktische implicaties voor professionals en onze cliënten tegen het licht gehouden worden. Er is ruimte om vragen te stellen.

 

Over de spreker

Dr. Gert Jan Kloens is GZ-Psycholoog en supervisor Cognitieve Gedragstherapie VGCt, seksuoloog en relatietherapeut. Hij schreef drie boeken over de thema’s liefde en relatiekwaliteit. Hij woont momenteel in Israël en komt periodiek naar Nederland voor zijn werk bij Mentrum GGz, RINO Groep en Erasmus Universiteit. Zijn bijdragen voor deze instellingen zijn gebaseerd op de theorie en praktijk van de Positieve Psychologie. Zie ook: www.share-healthcare.org

 

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor Klinisch Psycholoog, Klinisch Neuropsycholoog, Eerstelijnspsycholoog NIP, Registerpsycholoog NIP A&O / A&G / K&J. Voor toekennen van de accreditatiepunten dien je live bij het Webinar aanwezig te zijn.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het Webinar, krijgt u de link toegezonden via het e-mailadres dat u hebt opgegeven.