Bijzondere publicatie van SHaRE-professionals

2017 is het jaar van “Wat is Liefde?; een pleidooi voor herijking”. Dit boek verscheen in het voorjaar bij uitgeverij Damon en is een enorm succes. Lovende recensies en reacties van lezers uit het hele land.

“Wat is Liefde? is het derde boek van dr. Gert Jan Kloens en drs. Grethe van Duijn. Gert Jan is bij SHaRE verantwoordelijk voor de zorginnovatie en scholing. Grethe is bezig met haar promotieonderzoek bij patiënten met kanker en is docent voor de Korte Opleiding Relatietherapie (KOR).

 

 

In “Wat is Liefde? gaan de auteurs op zoek naar een definitie van de liefde. Zij nemen de lezer mee op een boeiende ontdekkingsreis door de geschiedenis. Aan de hand van een analyse van de vakliteratuur worden vijf eisen van de liefde beschreven. Waaraan moet de liefde voldoen om liefde genoemd te worden?

De theoretische conceptualisatie van de begrippen ‘liefde’ en ‘liefhebben’ helpt onderzoekers bij de operationalisatie van hun begrippenkader in hun onderzoek bij patiënten met kanker. Begrippen als ‘liefde’, ‘liefhebben’ en ‘seksualiteit’ zijn immers kernbegrippen binnen het onderzoek van SHaRE.

Wil je “Wat is Liefde? bestellen? Dit kan via https://www.verbeterjerelatie.nl/webshop/.